Интелигентни технологии ще се внедряват в училища и детски градини

...
 Интелигентни технологии ще се внедряват в училища и детски градини
Коментари Харесай

Внедряват модерни технологии и изграждат достъпна среда в образователни институции в община Търговище

 Интелигентни технологии ще се внедряват в учебни заведения и детски градини в община Търговище.

Ще се построява и съвременна и налична просветителна среда. Финансирането за задачата е обезпечено по стратегии на Министерството на образованието и науката, след кандидатстване от страна на просветителните институции и Общината.

По стратегия „ Информационни и информационни технологии в системата на предучилищното и учебното обучение “ Община Търговище ще получи над 11 000 лева Те ще бъдат вложени в закупуването на програмен продукт за електронен дневник за всички 12 общински детски градини. Предстои подписването на контракт с реализатор.

По същата стратегия интерактивни дъски и проектори ще получат I ОУ „ Христо Ботев “, I СУ „ Св. Седмочисленици “, учебното заведение в село Вардун и Детска градина № 11 „ Звънче “. Лаптопи ще получат Детска градина № 5 „ Червената шапчица “ и учебното заведение в село Дралфа. В Дралфа, както и в учебното заведение за възпитаници с повреден слух в Търговище ще се построяват безжични интернет мрежи. Софтуер за професионално образование пък ще закупи Професионалната техническа гимназия „ Цар Симеон Велики.

По програмата „ Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “ четири просветителни институции имат утвърдени планови оферти. Площадки за образование на сигурност на придвижването по пътищата ще се построяват в Детска градина № 1 „ Веселушко “ и Професионалната гимназия по земеделие. Те ще получат надлежно 3400 лева и 3500 лева за задачата. За адаптиране на санитарните възли за хора с увреждания Професионалната техническа гимназия ще получи над 15 000 лева, а Регионалният център за поддръжка на процеса на приобщаващо обучение (РЦПППО) – близо 8000 лева РЦПППО ще получи и 2000 лева за създаване на покривно покритие на към този момент съществуваща рампа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР